28/9/07

Βλέπω...

... Weeds.

Είναι η καινούρια σειρά που προβάλλεται εδώ και 2 βδομάδες από τη Nova και έχει γαμώ τα γέλια.

Το στόρι: η Nancy είναι γύρω στα 40 και ζει με τον άντρα της και τα 2 αγόρια τους στα προάστια. Ο άντρας ξαφνικά τα τινάζει και η Νανσούλα μας μένει ξεκρέμαστη με 2 παιδιά και χωρίς δουλειά. Τί θα κάνει για να τα ζήσει? Θα αρχίσει να σπρώχνει φούντα σε γείτονες και γνωστούς. Το αποτέλεσμα: Όλοι μαστουρώνουν και η Nancy μας βγαίνει από το οικονομικό αδιέξοδο.

Φοβερή εντύπωση μου έχει κάνει, που λες. Αμερικάνικη σειρά με τέτοιο θέμα (παίζει στην καλωδιακή βέβαια..). Το concept είναι μάλλον σατιρικό και ψιλοσαρκαστικό θα έλεγα (δες το τραγουδάκι των τίτλων αρχής). Το clean cut αμερικάνικο προάστιο όπου όλα τα σπίτια είναι ίδια, ο κόσμος είναι εύπορος και ευυπόληπτος από μπρος, και από πίσω όλοι μαστουρώνουν και όλοι έχουν μπόλικα άπλυτα. Τα δείχνει όλα φόρα παρτίδα. Και τα λέει. Ο δε υπεύθυνος για την απόδοση διαλόγων κάνει πάρτυ. Συναντάς λέξεις όπως «σταφ» και «κοννέ» και φράσεις όπως «τον πούλο». Πάει η Nancy να φύγει από το σπίτι της τύπισσας που προμηθεύεται το σταφ (έχω μπει στο νόημα) και λέει «α πρέπει να φύγω, τον πούλο» (η γκρινιάρα μένει μαλάκας να κοιτάει την τηλεόραση). Να μην ξεχάσω βέβαια την άκρως εύστοχη απόδοση του τίτλου: «Weeds - Δουλειές με φούντες»!!! Τέτοια πράγματα.

Ο περίγυρος της Nancy εκτός από τους 2 γιούς -ο ένας στην εφηβεία και κούκλος, ο άλλος ξύπνιο πιτσιρίκι- αποτελείται από τον κουνιάδο που είναι και αυτός τύπος κουκουρούκου, την τύπισσα αρχι-dealer και το σόι της (αυτοί είναι μαύροι και δεν μένουν στο προάστιο), τον αρχι-μαστούρη δημοτικό σύμβουλο και λογιστή της Nancy (καμμένος) και την οικιακή βοηθό εκ Μεξικού με το όνομα Lupita!!!

Απ’ όλους τους χαρακτήρες όμως ξεχωρίζω τη Celia, που είναι η κολλητή της Nancy και η πρόεδρος των γονέων και κηδεμόνων στο σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά τους. Είναι η total bitch, αυταρχική με ανασηκωμένο φρύδι υπεροψίας τύπισσα (η χαρά της γκρινιάρας!!!). Στο πρώτο επεισόδιο αποκαλεί τη μεγάλη της κόρη «you little cunt» και στο επεισόδιο που είδα προχτές αλλάζει τη σοκολάτα της μικρής κόρης (είναι ψιλοπαχύσαρκη η καημενούλα) με σοκολάτα-καθαρτικό. Η γκόμενα είναι απίστευτη. Βέβαια ζει και το προσωπικό της δράμα καθώς τρώει κέρατο από τον άντρα της (μπουχέσας στην εμφάνιση). Όπως και να το κάνουμε όμως, Celia rules!!!

Απ’ ότι είδα στο επίσημο site της σειράς τώρα παίζεται ο τρίτος κύκλος επεισοδίων ενώ εμείς βλέπουμε τον πρώτο. Στη συνέχεια η Nancy για να μπορέσει να ξεπλύνει το χρήμα από τη φούντα θα ανοίξει bakery μαζί με τον κουνιάδο!! Και εκεί θα φτιάχνει με τα χεράκια της διάφορες φουντολιχουδιές. Επίσης, προς απογοήτευσή μου, στα επόμενα επεισόδια θα εμφανιστεί η Mary - Kate Olsen που θα κάνει την γκόμενα του Silas (του μεγάλου γιου). Μπλιαχ.

Η σειρά από το 2005 που παίζεται έχει προταθεί για πολλά και διάφορα βραβεία και η πρωταγωνίστρια Mary - Louise Parker έχει κερδίσει Χρυσή Σφαίρα το 2006. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες υπάρχει το επίσημο site όπως και το καλό μου IMDb .

Στη Nova το δείχνει κάθε Τετάρτη βράδυ και σε επανάληψη κάθε Σάββατο απόγευμα (άνοιξε και κάνα πρόγραμμα, δεν θυμάμαι τις ώρες). Σου συστήνω να το δεις.

10 σχόλια:

Κορκόδειλας είπε...

ηρθε η ωρα να βαλω nova μου φαινεται...

καλησπέρα!

Stavros Katsaris είπε...

Καλό ακούγεται!
Ενδιαφέρον θα είχε και η Ελληνική βερσιόν!!!!!

MTdoggie είπε...

μου αρεσει η ενημερωση για το τιβι-προγραμμα,θα βαλω αυριο να δω!!

void είπε...

Μου εχουνε σπασει τα νευρα γιατι δεν μπορω να θυμηθω ποια ταινια εχω δει που εχει ακριβως αυτο το στορι. Μια γρια σε ενα χωριο, πεθαινει ο αντρας της, της αφηνει χρεη κι αυτη αποφασιζει να φυτεψει χορτο στο θερμοκηπιο που φυτευε τριανταφυλλα...

Ηταν αγγλικη ταινια παντως...

Υ'Γ. Ποια ειναι η Mary-Kate Olsen?

2Σx2 είπε...

@Void: Tο Saving Grace λες( "Το χόρτο του θεού" η εμπνευσμένη ελληνική μετάφραση νομίζω.)
Ακριβώς το ίδιο θυμήθηκα κι εγώ!

εδώ

Παλιοαμερικάνοι αντιγραφείς!

Γκρινιάρα αμαρικανόφιλη! Ουουουου! :)))

Καλό Σαββατοκύριακο!

2Σx2 είπε...

Ναι! Έκανα στοκιά!

Όχι στο από πάνω εδώ!

εδώ καλύτερα

aniaris είπε...

αν ειχα νοβα θα εβλεπα όλη μερα τηλεοραση.

gkriniara είπε...

κορκόδειλας, aniaris: Ωραίο πράγμα η nova. Στην αρχή εθίζεσαι, μετά το ξεπερνάς (όπως και με όλα τα πράγματα).

stavros: η ελληνική βέρσιον εε? χμ μου βάζεις ιδέες τώρα!!

Η ταινία που λες void είναι "του θεού το χόρτο" (όπως σωστά είπε και ο 2σχ2) και είναι αγγλική παραγωγή. Είχε και αυτή γαμώ τα γέλια αλλά ως γνωστό άλλο το εγγλέζικο και άλλο το αμερικάνικο (?) χιούμορ.

2σχ2: Ναι ρε, είμαι και αμΑρικανόφιλη, τί γουστάρεις εσύ?? Μέχρι και Σοφία Καρβέλα χαμένη στο ΝΥ είδα χθες (μιλάμε για πολύ κάψιμο).

2Σx2 είπε...

Χοχοχο, γιατί μιλάνε ελληνικά στη Νέα Υόρκη αυτοί, αφού δεν το έχουν; Για να μπορεί η κυρά-Κίτσα να μην απασχολεί το κεφάλι της διαβάζοντας υπότιτλους;

gkriniara είπε...

2σχ2: Παιδί μου εσύ δεν ξέρεις. Μιλάνε (και) ελληνικά γιατί νοσταλγούν την πατρίδα και γιατί τους τα μάθαινε η yaya ταΐζοντάς τα γιουβαρλάκια τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Να γιατί.